Kucharz, 12. zawodnik kadry

Czytaj dalej
Fot. fot. tomasz radzik/super express
Jerzy Filipiuk redakcja@gk.pl

Kucharz, 12. zawodnik kadry

Jerzy Filipiuk redakcja@gk.pl

Lewandowski lubi zielony makaron, Boruc hummus, Mączyński krewetki, a Kapustka warzywa... Tajemnice kuchni piłkarskiej reprezentacji Polski zdradza nam jej szef, Tomasz Leśniak z Krakowa

Zmieniali się prezesi PZPN (Listkiewicz, Lato, Boniek), selekcjonerzy (Janas, Beenhakker, Majewski, Smuda, Fornalik, Nawałka), zawodnicy, lekarze i masażyści związani z reprezentacją, a krakowski kucharz ciągle zachowuje swoją funkcję. Od dziesięciu lat dba o podniebienia naszych kadrowiczów. Mistrz gotowania cieszy się bowiem ogromnym zaufaniem w ekipie „biało-czerwonych”. Sam czuje się jej członkiem.

Piłkarze marzą o wygraniu meczu, awansie do kolejnej fazy turnieju, zdobyciu medalu.

O czym marzy kucharz?

A kucharz? - O tym samym. Każdy z nas w reprezentacji ma coś do zrobienia, by przyczynić się do sukcesu. Ja koncentruję się na wykonaniu swego zadania, czyli tego, czego się ode mnie oczekują: żeby potrawy były smaczne, zdrowe, dodawały sił. Jedzenie nie jest najważniejszą sprawą w kadrze, to tylko cząstka całości, ale i ona składa się na sukces - mówi Tomasz Leśniak.

Teraz przebywa we Francji, przygotowując menu kadrowiczom.

Pozostało jeszcze 82% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 8,90 zł miesięcznie.

    już od
    8,90
    /miesiąc
Jerzy Filipiuk redakcja@gk.pl

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

ekstramagazyn.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.