Rozm. Marcin Lange

Drink o smaku mięsa albo pizzy? Żaden problem

Krzysztof Rathnau podczas krajowych eliminacji World Class Competition 2016 Fot. Fot. archiwum prywatne Krzysztof Rathnau podczas krajowych eliminacji World Class Competition 2016
Rozm. Marcin Lange

Gdańszczanin Krzysztof Rathnau walczy o wyjazd na światowy finał najbardziej prestiżowych zawodów dla mistrzów barmaństwa

Znalazłeś się w finale krajowych eliminacji do konkursu miksologicznego World Class Competition 2016 i powalczysz o przepustkę na światowe zawody w Miami. Jaki koktajl zrobiłeś, aby przebić się przez eliminacyjne sito?

W tym roku koktajl kwalifikacyjny miał być inspirowany RPA. Ja swój zrobiłem na bazie mahewu, popularnego napoju w RPA ze sfermentowanej mąki kukurydzianej. Było to trochę odmienne niż propozycje pozostałych, którzy poszli w inne symbole RPA - jak wino czy złoto. Dzięki niemu dostałem się do pierwszego etapu, gdzie zadaniem było przyrządzenie koktajli na dzień i noc. Zrobiłem je chyba całkiem nieźle, bo wszedłem do finałowej dwunastki i teraz w czerwcu czeka mnie ostra walka o zwycięstwo.

Sztukę przyrządzania koktajli nazywa się miksologią. Określenie to, przynajmniej mi, bardziej kojarzy się z muzyką czy jakąś naukową dziedziną...

Pozostało jeszcze 81% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 8,90 zł miesięcznie.

    już od
    8,90
    /miesiąc
Rozm. Marcin Lange

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

ekstramagazyn.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2020 Polska Press Sp. z o.o.